Prikly Pears Seed Oil (Dikenli Armut) Tohum Yağı: Faydaları, Kullanımı ve Bileşimi

Prikly Pears Seed Oil (Dikenli Armut) Tohum Yağı: Faydaları, Kullanımı ve Bileşimi

Dikenli armut tohumu yağı veya dikenli İncir tohumu yağı, gerçek bir güzellik iksiridir.

Nemlendirici, yatıştırıcı ve koruyucu, mucizevi bir yağdır.

Doğanın sunduğu bu mucizevi yağın  sırlarını ve dikenli armut tohumu yağının neden bu kadar güçlü olduğunu keşfedin.

Neden NOPAL (Dikenli Armut) tohumu yağı

Yakın tarihe kadar az bilinen dikenli armut tohumu yağı, dünya çapında giderek daha fazla konuşulmaya başlandı. Cilde ve saça faydalı etken maddeler bakımından zengin bileşimi, özellikle yaşlanma karşıtı mucizevi özellikleri sayesinde büyük kozmetik laboratuvarlarına girmesini sağlamıştır.

Bu mucizevi yağın yaşlanmaya karşı benzersiz özelliklere sahip olduğu doğrudur, ancak onu bu kadar değerli kılan sadece bu faydası değildir. Yüzyıllardır yanık ve yara izlerinin tedavisinde kullanılan nopal yağı, E vitamini ve antioksidanlar açısından son derece zengindir. Cilt hastalıkları tedavisinde etkisi kanıtlanmış en güçlü bitkisel yağlardan biridir.

Dikenli armut kaktüsü olarak da bilinen nopal, Meksika, Akdeniz, güneybatı ABD ve Güney Amerika'nın bazı bölgelerinde yetişen bir kaktüstür. C vitamini bakımından son derece zengin olan olan nopal, karotenoidler ve pektin (bir çeşit çözünür lif) olarak bilinen antioksidanlar açısından da zengindir. Nopal birden fazla tohum içeren oval bir meyvedir. Ağırlığı 50 ile 400 gr arasında değişmekte ve yetiştiği coğrafi bölgeye bağlı olarak rengi kırmızı, sarı, beyaz veya yeşil olabilmektedir. Nopal yağı üretimi için meyvenin çekirdek sayısı oldukça önemlidir. Meyvenin türüne göre160 g'da 300 çekirdek içerebilir.

Botanik adı olan “Opuntia ficus-indica” olan nopal, esas olarak Meksika’ya özgü bir kaktüs olmakla beraber ve ilerleyen dönemde Kuzey Afrika'da dikili tarım uygulamaları başlamıştır. Günümüzde nopalin kozmetik amaçlı olarak  en büyük üreticisi ve  ihracatçısı Fas Krallığı’dır. Fas'ın kurak iklimi ve uygun toprak yapısı dikenli armutun yetişmesine uygun bir zemin sunmaktadır. Nopal tüm Fas kıyı şeridi boyunca üretilmektedir. Yağ üretimine uygun meyve kalitesine sahip, tohumca zengin  nopal tarımı ağırlıklı olarak Fas’ın güney sahil şeridinde yapılmaktadır.

Bioti Nopal (Dikenli Armut) tohumu yağı Fas’ın güneyinde bulunan, tamamen doğal üretim yöntemlerinin benimsendiği devlet tarafından bölge kadınlarını güçlendirmeye yönelik proje kapsamında desteklenen Yerel Kadın Kooperatifi tarafından üretilmektedir.

Yağ üretiminde kullanılacak meyveler kooperatif üyesi kadınlar tarafından yetiştirilir ve hasat edilir. Meyvenin dikenli yapısı sebebiyle oldukça zor ve uzun süren  hasat sürecinin ardından yağ üretimi için kullanılacak meyveler özenle seçilir. Seçilen meyveler çekirdeklerin ayıklanmasını kolaylaştırmak üzere güneşte kurutulur. Meyvenin dikenleri temizlenmesinden sonra yine kooperatif üyesi, kadınlar tarafından meyvenin gövdesinde bulunan tohumlar özenle çıkartılır ve tasnif edilir. Ayıklanan tohumlar elle ezilir ve yağ çıkarmak için preslenir. Presleme işlemi sonrası karışım süzülerek belirgin bir kokuya sahip yeşil / sarı renkli berrak bir sıvı olan nopal tohumu yağı elde edilir.

Hasadı ve üretiminin oldukça uzun ve zahmetli olması, nopal tohumu yağı fiyatlarının nispeten pahalı olması sonucunu doğurmaktadır. Meyvenin çekirdek kalitesine bağlı olarak yaklaşık 1 litre yağ üretmek için 1000 kilogram meyve kullanılmaktadır.  

Bioti Nopal Tohumu Yağının üretim sürecinde, kozmetik açıdan faydalı bileşenlerin kaybedilmemesi amacıyla soğuk presleme yöntemi tercih edilmektedir.

Nopal (Dikenli Armut) tohumu yağının kozmetik faydaları;

Nopal (Dikenli Armut) yağının 5 temel faydası bulunkatadır;

•Antioksidan: Sterol ve E vitamini yönünden zengin içeriği sayesinde serbest radikallerin cilt üzerindeki zararlı etkilerini engeller.

• İyileştirme: Yenileyici gücü sayesinde sivilcelerin bıraktığı küçük lekeleri ve izleri yok eder.

• Besleyici: Mükemmel bir yumuşatıcıdır; palmitik asit sayesinde cildi besler ve su kaybına karşı korur.

• Yenileyici: Linoleik asit (Omega-6) açısından zengin bileşimi cildi sıkılaştırır ve hücre yenilenmesini tetikler.

• Canlandırıcı: Donuk ve cansız ciltler için ideal olan doymamış yağ asitleri, cildi yeniden yapılandırarak ihtiyaç duyduğu tonu ve parlaklığı yeniden kazandırır

Bioti Nopal (Dikenli Armut) Tohumu Yağı sadece yüzünüzde değil, vücudunuzun tamamında bakım amaçlı olarak kullanılabilir. Ciltte, tırnaklarda ve saçta kullanılabilmektedir. Ancak üretiminin zorluğu ve nadir bir ürün olması sebebiyle genellikle lokal olarak ihtiyaç duyulan alanda kullanılması tavsiye edilmektedir.

. Bioti Nopal (Dikenli Armut) Tohumu Yağı doğal ve katkısız bileşimiyle lekelerin (yaş, akne ve güneş lekleri) iyileşmesine yardımcı olur. Nopal (Dikenli Armut) yağı esas olarak dermokozmetik özelliklerinden dolayı talep edilmesine rağmen bileşimi ona cildi yücelten ve yaşlanma belirtilerini bulanıklaştıran birçok özellik verir

Yüz için

Anti-Aging (Yaşlanma Karşıtı): Bioti Nopal Yağı, 100mg E Vitamini ve 1000mg Sterol içermektedir. E vitamini ve steroller, cildin yaşlanmasına neden olan serbest radikallerin etkisini nötralize eden doğal antioksidanlardır. İçeriğindeki steroller, hücreleri oksidasyondan korumakla beraber, cildin nemini ve hidrolipidik dengesini arttırır. Yüzdeki yaşlanmaya bağlı kırışıklıkları ve yaşlanma belirtilerini yavaşlatır.

Yumuşatma:  İçeriğindeki Palmetik Asit, cildi nemlendirmeye yardımcı olur ve daha yumuşak bir forma girmesini sağlar. Nemlendirme anlamında ihtiyaç duyduğu tüm gereksinimleri sağlayarak cildin uzun süre yumuşak kalmasını sağlar.

Korur ve güçlendirir: İçeriğindeki Linoleik Asit (Omega-6) ile cilt bariyerini güçlendirir ve sağlamlaştırı. Egzama veya sedef hastalığı gibi çeşitli cilt problemleriyle savaşmaya yardımcı olur. Bu aktif molekül vücudumuz tarafından sentezlenememekte ve haricen alınması gerekmektedir. Bu nedenle, bu temel besin maddesinin vücudumuza dış girdi yoluyla sağlanması gerekmektedir. Nopal (Dikenli Armut) Yağı vğücudumuzun ihtiyacı olan bu molekülün dışarıdan sağlanması için mükemmel bir kaymaktır.

NOT: Bioti Nopal (Dikenli Armut) Tohumu Yağı komedojenik değildir; yani gözenekleri tıkamaz ve siyah nokta vb. herhangi bir komedon oluşumu riski taşımaz.

Göz çevresi için:

Çoğu bitkisel yağ, göz çevresi için uygun değildir. Göz çevresindeki cilt çok ince ve hassastır; bu nedenle uygun bakıma ihtiyacı vardır. Yukarıda açıklandığı üzere bu bölgenin hassas olması sebebiyle  bakım için her natürel yağ uygun olmayabilir ve kullanılacak ürün seçiminde dikkatli olunmalıdır. Hafif ve az yağlı dokusu sayesinde dikenli armut yağı cilde hızla nüfuz eder, göz çevresine ağırlık vermeden etkin bir bakım gerçekleşmesine yardımcı olur.

Bioti Nopal (Dikenli Armut) Tohumu Yağı göz çevresinde kullanıldığında etkili bir doğal kapatıcı olacaktır. Bunu yapmak için bir damla yağ alın, çekmeden göz bölgesinin alt kısmına hafifçe vurun. Gözün dış köşelerinden iç köşelerine kadar dairesel hareketlerle çok nazikçe masaj yapın. Böylece göz çevresini pürüzsüzleştirir, koyu halkaları ve ince çizgileri azaltır.

Vücut için

Selülit ve çatlaklar önleyici: Dikenli armut yağı, çift etkili Omega-9 (% 21 oleik asit) açısından zengindir. Birinci etki, hamilelik sonrası veya ani kilo alma / verme sırasında çatlaklara karşı savaşmak için cildin elastikiyetinin optimize edilmesine yardımcı olur. Cildiniz, herhangi bir istenmeyen iz bırakmadan hacim değişikliğine uyum sağlamaya daha meyilli olacaktır.

Lekelerin İyileşmesini destekler: Omega-9 yanık, egzama, sedef hastalığı veya suçiçeği durumunda iyileştirici özelliklere sahiptir.

Saç ve tırnaklar: Dikenli armut çekirdeği yağı, ciltte olduğu kadar tırnak ve  saçların sağlığını kazanmasına ve güçlenmesine yardımcı olur.  Ancak nadir ve değerli bir yağ olması sebebiyle ihtiyaç olunan lokal alanda kullanılması tavsiye edilir.

Etiketler: yazısı
Temmuz 01, 2021
Listeye dön
Çerez Kullanımı

Çerezler Hakkında Bilgi

Ziyaretiniz sırasında kişisel verileriniz siteyi kullanımınızı analiz etmek, reklamları kişiselleştirmek ve sosyal medya özellikleri sağlamak amacıyla çerezler aracılığıyla işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni’ni okuyabilirsiniz.