Organik Cilt Bakım Yağının Komedojenik Değerlendirmesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Organik Cilt Bakım Yağının Komedojenik Değerlendirmesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Organik Cilt Bakım Yağının Komedojenik Değerlendirmesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Organik cilt bakım yağları, yaygın bitki ve çiçeklerden çeşitli meyveler, tohumlar, ve sebzelerden elde edilir. Her yağın kendine özgü güzellik faydaları vardır. İnsanlar, son derece etkili ev yapımı serumlar ve maskeler oluşturmak için onu diğer yağlarla birleştirmeyi severle. Aşağıdaki liste günümüzde mevcut olan en etkili ve popüler organik cilt bakım yağlarını içerir.

KOMEDOJENİK Derecelendirme nedir?

Komedojenik ölçek (Comedogenic rating), kozmetik üründe kullanılan yağlar ve tereyağlar gibi (Butter) herhangi bir özel bileşenin gözenekleri tıkama olasılığına göre sıralanır. Akne çıkmalarına ve siyah noktalara duyarlı olanlar için, akne sorunlarına neden olma olasılığı yüksek olduğundan, yüksek komedojenik oranlı yağlardan kaçınmalıdır. Tıkanmış bir gözenek, cildin iltihaplanmasının bir sonucu olarak beyaz nokta veya siyah nokta oluşumuna neden olur. Tıkanmış gözenekler sivilce oluşumuna da neden olur.

Ölçek 0 ila 5 arasında bir numaralandırma sistemi kullanır.

0 - Gözenekleri hiç tıkamaz

1 - Çok düşük gözeneklerin tıkanma olasılığı

2 - Orta derecede düşük olasılık

3 - Orta olasılık

4 - Oldukça yüksek olasılık

5 - Gözenekleri tıkama olasılığı yüksek

Komedojenik olmayan yağlar, gözenekleri tıkamayan ve komedojenik derecesi 2 veya daha az olan yağlardır. Örneğin Argan Yağı ve Frenk incir tohum Yağı, komedojenik olmayan etkili yağlardır.

 

Yağ

komedojenik derecesi

Cilt Tipi

Normal

Kuru

Yağlı

Akne ve ekzema

kombinasyon

Hassas

Aging

Badem yağı

2

 

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

 

Argan yağı

0

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Avokado yağı

3

 

Başparmak yukarı işareti  ana hat

 

 

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Hindistan cevizi yağı

4

 

Başparmak yukarı işareti  ana hat

 

Başparmak yukarı işareti  ana hat

 

 

 

Jojoba yağı

2

 

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Dikenli Armut Çekirdek yağı

0

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Kuşburnu yağı

1

 

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Başparmak yukarı işareti  ana hat

 

Başparmak yukarı işareti  ana hat

 

Başparmak yukarı işareti  ana hat

Shia yağı

2



 

 

 

 

 

 

 

Cilt bakımı endüstrisinde, çoğu insanın önemsediği iki yağ asidi, linoleik asit ve oleik asittir çünkü bunların oranı, farklı cilt tipleri için komedojenik veya komedojenik olmayan yağın ne kadar olduğunu belirler. Linoleik asit içeriği ne kadar yüksekse, o kadar az komedojeniktir. Oleik asit içeriği ne kadar yüksekse (en azından yağlı cilt tipleri için) o kadar komedojeniktir.

Bu yağ asidi cilt gelişimi, onarımı ve yenilenmesi için önemlidir. Farklı yağ asitlerinin faydaları hakkında kısa bir özetimiz var. Bu yağ asitleri aslında cilt için ne yapıyor?

Linoleik asit

Linoleik Asit, cilt bakımında en etkili bileşenlerden biridir. Bir omega-6 yağ asididir, cilt için çok canlandırıcıdır, iltihabı azaltır ve cildin koruyucu bariyerini eski haline getirmeye yardımcı olur. Cildin bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur, böylece suyu içeride ve tahriş edici maddeleri dışarıda tutabilir, sivilcelerin azalmasına yardımcı olur.

Oleik asit

Oleik asit, yağlı ciltlerde kullanıldığında gözenekleri tıkayabilecek kadar nemlendiricidir. Kuru ve yaşlanan ciltler için iyidir çünkü cildin yüzeyine kolayca ve derinlemesine nüfuz ederek yaşla birlikte kaybolan nemi yeniler.

Linolenik asit

Linolenik asit, cilt bariyerini bütünleştirebilir ve iyileştirebilir, bu da cildin genel görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Eikosenoik asit

Eikosenoik Asit, bir omega-9 tekli doymamış yağ asididir. Jojoba yağının baskın bileşeni olarak, yağın doğal olarak üretilen sebumumuza çok benzer olmasına neden olan şey bu olabilir.

Palmitik asit

Palmitic Acid, genellikle cilt temizleyicilerde kullanılan oldukça yatıştırıcı bir yumuşatıcıdır.

Stearik asit

Stearik Asit, temizleme özellikleri nedeniyle sabunlarda sıklıkla kullanılır. Aynı zamanda, yağların su ve suda çözünür bileşenlerle daha eşit şekilde karışmasına izin veren bir yüzey aktif maddedir.

argan oil

Argan Yağı

Linoleik asit -% 37

Linolenik asit - <% 0,5

Oleik asit -% 43

Organik argan yağı, dünyanın en pahalı yağlarından biridir (sıvı altın olarak da bilinir), birçok kişi tarafından cilt bakım yağlarının kutsal kâsesi olarak kabul edilir. Gözenekleri tıkamadan yüksek esansiyel yağ asitleri ve bitki sterolleri bileşimine sahiptir. Organik argan yağının en güçlü özelliği sivilce izi, çatlaklar ve kuru cilt gibi cilt hasarlarını onarabilmesidir. Argan yağındaki E Vitamini, elastikiyeti artırmak için cilde derinlemesine nüfuz eder. Ayrıca, kızarıklığı azaltmaya ve ileride ortaya çıkmaları önlemek için sebum üretimini dengelemeye yardımcı olur.